KORSAN İSRAİL GAZZE'Yİ EKONOMİK YÖNDEN DE CEZALANDIRIYOR

Gazze'deki Tarım Bakanlığı Gazze'de üretilen tarım ürünlerinin Batı Şeria bölgesine ve Filistin dışına gönderilmesinin işgal rejimi tarafından engellenmesinin büyük bir maddi hasara neden olduğunu, bu yüzden hasıl olan günlük kaybın bir milyon şekeli bulduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 322 Tarih: 05 Eylul 2023 20:18
KORSAN İSRAİL GAZZE'Yİ EKONOMİK YÖNDEN DE CEZALANDIRIYOR

Tarım Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze'de üretilen tarım ve sanayi ürünlerinin kuzey vilayetlerine ve Filistin dışına çıkarılmasını engelleme kararının bir toplu cezalandırma uygulaması olduğunu ve bunun da Gazze Şeridi ekonomisine çok büyük bir olumsuz tesiri olduğunu vurguladı. 

Tarım Bakanlığı, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, işgal yönetiminde hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan ve tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu zulüm kararından geri dönmeye çağırdı. 

Açıklamada, gümrük kapılarından ürün çıkarılmasının tümüyle engellenmesinin Gazze bölgesine uygulanan ablukanın çok aşırı derecede katılaştırılması anlamına geldiğine, bunun da tüccarları, çiftçileri, sanayicileri ve balıkçıları ciddi şekilde sarstığına dikkat çekildi.

Açıklamada işgal rejiminin bu zalim kararından 60 bin ailenin doğrudan etkilendiği ve kararın Gazze bölgesi üzerindeki ablukanın daha da katılaştırılmasından başka bir amacının olmadığı ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar