AĞUSTOS AYINDA 21 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırlamış olduğu aylık rapora göre geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde, işgalci askerler ve onların himaye ettiği yahudi yerleşimciler tarafından Filistinlilere yönelik 3180 ihlal gerçekleştirildi.  

Görüntülenme: 417 Tarih: 04 Eylul 2023 18:16
AĞUSTOS AYINDA 21 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Rapora göre işgal güçlerinin Ağustos ayı boyunca gerçekleştirdikleri silahlı saldırılarda şehit edilen Filistinlilerin sayısı ise 21 oldu. Bunlardan 6'sı 18 yaşında yani yasalara göre yükümlülük yaşının altında dolayısıyla çocuk yaşında sayılanlardan. 

Gerek işgal askerlerinin ve gerekse yahudi yerleşimcilerin saldırılarında yaralanan Filistinlilerin sayısı ise 591 oldu. Yaralananlar arasında çocuklar, kadınlar ve yaşlılardan birçok kişi yer alıyor. 

Ağustos ayı içinde Filistinli direnişçiler tarafından işgal askerlerine ve yahudi yerleşim merkezlerine yönelik 185 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

İşgal yönetimi Kudüs'te 6 kişiye Mescidi Aksa'dan veya evinden uzaklaştırma cezası verdi. Kudüs'te tutuklananların sayısı 96 olurken, Batı Şeria bölgesinde tutuklananların sayısı da 587'ye ulaştı. 

Ağustos boyunca Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen işgalcilerin sayısı 3892'ye ulaştı. 

Bu ay içinde uygulamaya konan yahudileştirme faaliyetinin sayısı 13'ü buldu. Bu faaliyetler sebebiyle pek çok arazi gasp edildi. 

Toplamda 51 yıkım işlemi gerçekleştirildi. Bu yıkım işlemlerinde hedef alınan binaların arasında evler, iş yerleri, tarım arazisi barakaları ve daha başka amaçlarla kullanılan binalar yer alıyor. 

Filistinlilerin gayri menkullerine yönelik baskınların sayısı ise 50'ye ulaştı. 

İbadet yerlerine ve mukaddes mekanlara yönelik saldırı ve baskınların sayısı 28 oldu. 

Filistinliler tarafından kullanılan yollardan ve diğer sosyal hizmetlerden kapatılanların sayısı da 54'ü buldu. 

Batı Şeria ve Kudüs'te kalıcı ve geçici kontrol noktasının sayısı ise 423 oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar