NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinin güneyindeki Huvara kontrol noktası yakınlarında dün gerçekleştirilen ateş açma eyleminde iki Yahudi yerleşimci hayatını kaybetti. 

Görüntülenme: 361 Tarih: 20 Ağustos 2023 19:29
NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçinin olay yerinden sağ olarak uzaklaşmayı başardığı bildirildi.
 

İşgal ordusu sözcüsü, Huvara bölgesinde gerçekleştirilen ateş açma eyleminin bir grup Yahudi yerleşimciyi hedef aldığını ve iki yerleşimcinin öldüğünü açıkladı.
 

İşgal güçlerinin olayın ardından eylemcileri yakalamak amacıyla operasyon başlattığını belirten işgal ordusu sözcüsü, bölgenin etrafında kontrol noktaları kurulduğunu söyledi.
 

İşgal rejimi Kanal 14 televizyonu Huvara kontrol noktası yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eylemini “çok tehlikeli” olarak niteledi.
 

İşgal rejimi kaynakları, ölen Yahudi yerleşimcilerin baba ve oğul olduklarını, birinin 60 ve diğerinin 29 yaşında olduğunu belirtti.
 

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde de ölen Yahudi yerleşimcilerin Huvara kontrol noktası yakınlarında bir oto yıkamaya girdikleri ve o sırada hızla geçen bir otomobilden üzerlerine ateş açıldığı ifade edildi.
 

Kanal 14 televizyonu muhabiri, eylemcinin otomobilden inerek Yahudi yerleşimcilerin kimliklerinden emin olduktan sonra yakın mesafeden üzerlerine ateş açtığını öne sürdü.
 

Eylemin ardından Filistinli gençler bölgedeki evlere ve iş yerlerine ait güvenlik kameralarının kayıtlarının silinmesi çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar