MUHAMMED EBU ASAB ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin Çarşamba günü Batı Şeria’nın Nablus vilayetindeki Balata Kampı’na düzenlediği baskın sırasında ağır yaralanan Muhammed Ebu Asab şehit oldu. 

Görüntülenme: 373 Tarih: 20 Ağustos 2023 18:35
MUHAMMED EBU ASAB ŞEHİT OLDU

Hastane kaynakları, Filistin direnişi üyelerinden Muhammed Ebu Asab’ın yarasının etkisiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

İşgal güçleri Çarşamba günü sabah erken saatlerde Nablus vilayetindeki Balata Kampı’na baskın düzenlemiş ve bir evi havaya uçurmuştu.
 

İşgal güçlerinin Balata Kampı’na düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşanırken çok sayıda kişi işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandı ya da atılan göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin halkına, Araplara ve İslam ümmetine Balata Kampı sakinlerinden Filistinli direnişçi genç Muhammed Ebu Asab’ın şehit olduğunu duyurdu.
 

Hamas Hareketi, bu sabah (19 Ağustos Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, şehit gencin ailesine başsağlığı diledi.
 

Bildiride, işgalcilerin direnişi ortadan kaldırma ve halkın direniş gruplarına desteğini yok etme, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarının murabıt Filistin halkının direnişi karşısında başarısız olacağı ifade edildi.
 

Hamas Hareketi, şehitlerin kanlarının işgal altındaki topraklarda işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin peşini bırakmayacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar