FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli yaklaşık 1000 esir cezaevleri idaresinin saldırgan tavrını protesto ederek dün başladıkları açlık grevini bugün de (18 Ağustos Cuma) sürdürüyorlar. 

Görüntülenme: 385 Tarih: 18 Ağustos 2023 21:29
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Esirler Enformasyon Ofisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, farklı cezaevlerinde yatan yaklaşık 1000 esirin cezaevleri idaresinin esirlere uyguladığı baskıları protesto amacıyla başladıkları açlık grevine devam ettiklerini bildirdi.
 

Açıklamada, En-Nakab Cezaevi’nde tutulan esirlerin maruz kaldıkları baskılar, teftişler ve keyfi olarak başka cezaevlerine nakledilmeler sebebiyle Filistinli esirlerin bulunduğu işgal rejimine ait tüm cezaevlerinde gerginlik yaşandığı kaydedildi.
 

Bu arada, “Vaid” Esirler Derneği de Esir Hareketi’nin işgal rejimi cezaevleri idaresine baskıları protesto için açlık grevine başlayan esirlerin listesini verdiğini açıkladı.
 

Filistinli Esir İşleri Heyeti ve Esir Kulübü, dün yayınladıkları ortak bildiride, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli yüzlerce esirin açlık grevine başlamaya hazırlandığını duyurmuştu.
 

Bildiride, En-Nakab Cezaevi’nden Nefha Cezaevi’ne nakledilen 75 esirin de maruz kaldıkları baskıları protesto için açlık grevine katılacakları belirtildi.
 

Bildiride ayrıca, işgal rejimi cezaevleri idaresinin Filistinli esirlere baskılarının esirleri tehdit eden işgalci faşist bakan Itamar Ben-Gvir’in cezaevlerine yaptığı ziyaretlerden sonra arttığına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar