YARALI KUDÜSLÜ GENÇ HAMZA EBU SİNİNE ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin iki yıl önce Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında yaralanan 30 yaşındaki Kudüslü genç Hamza Ebu Sinine dün gece yarasının etkisiyle şehit oldu. 

Görüntülenme: 452 Tarih: 18 Ağustos 2023 20:54
YARALI KUDÜSLÜ GENÇ HAMZA EBU SİNİNE ŞEHİT OLDU

Ebu Sinine’nin 7 Mayıs 2021’de Ramazan aynının 26’ncı gecesi teravih namazı kılınırken işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında plastik mermiyle yaralandığı, sol gözünü kaybettiği ve kafatasında kırıklar meydana geldiği belirtildi.
 

Hadassah Ein Kerem Hastanesi’nde tedavi gören Ebu Sinine, birkaç gün sonra hastanede yattığı sırada sağlık durumu kötü olmasına rağmen işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.
 

İşgal güçlerinin bir süre sonra serbest bıraktığı Kudüslü gencin yaraları sebebiyle aylarca çok sıkıntı çektiği ve sağlık durumunun son günlerde iyice kötüleştiği kaydedildi.
 

Ebu Sinine’nin evli ve iki çocuk babası olduğu, ailesinin Eski Belde semtindeki Hıtta Kapısı Mahallesi’nde yaşadığı, evlendikten sonra Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesine taşındığı bildirildi.
 

Şehit Ebu Sinine bu sabah (18 Ağustos Cuma) erken saatlerde Kudüs’te toprağa verildi.
 

Şehit gencin naaşının El-Makasıd Hastanesi morgundan alındığı, Mescid-i Aksa kapılarından El-Esbat Kapısı önünde kılınan cenaze namazının ardından El-Esbat Kapısı Mezarlığı’nda toprağa verildiği ifade edildi.
 

Cenaze törenine katılanların Mescid-i Aksa ve El-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf lehine sloganlar attıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar