FAHRİ EBU DİYAB DÜNYA SİYONİST TEŞKİLATININ MESCİD-İ AKSA PLANINI İFŞA ETTİ

Kudüs konusunda uzman Filistinli araştırmacı Fahri Ebu Diyab, Dünya Siyonist Teşkilatı’nın Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek ve Kudüs’ün tamamını ele geçirmek için çabalarını sürdürdüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 18 Ağustos 2023 13:07
FAHRİ EBU DİYAB DÜNYA SİYONİST TEŞKİLATININ MESCİD-İ AKSA PLANINI İFŞA ETTİ

Siyonistlerin planlarının İsrail tarafından aşamalı olarak hayata geçirildiğine işaret eden Ebu Diyab, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği demeçte, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’nın hukuki, dini ve tarihi statüsünü değiştirmek istediğini belirtti.
 

İşgal rejiminin İslami eserleri Yahudileştirmeye çalıştığına dikkat çeken Ebu Diyab, bu amacın Dünya Siyonist Teşkilatı ile dünyanın çeşitli bölgelerindeki ve işgal rejimindeki Yahudiler tarafından paylaşıldığını bildirdi.
 

Dünya Siyonist Teşkilatı’nın ve işgal rejiminin kollarının heykel cemaatleri ve tapınak örgütleri tarafından temsil edildiğini söyleyen Ebu Diyab, söz konusu cemaatlerin ve örgütlerin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirmek isteyen ve Mescid-i Aksa’daki murabıtlara saldıran işgal rejiminin ön cephesini teşkil ettiklerini kaydetti.
 

Ebru Diyab, Mescid-i Aksa’nın aşamalı olarak Yahudileştirilmesinin uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu bildirerek, insanların bir süre sonra ihlallere aşılacaklarını ve işgal rejiminin resmî olarak daha ileri adımlar atacağını ifade etti.
 

İşgal yönetiminin ve heykel cemaatlerinin gözünün El-Esbat Kapısı bölgesinde olduğunu belirten Ebu Diyab, söz konusu bölgeye baskının kolay olduğuna ve bölgenin Eski Belde semtine açılan tek yer olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar