GASIP İSRAİL İBRAHİM EL HALİL CAMİİ'Nİ KAPATTI

Kudüs ve Filistin Diyarı Başmüftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal güçlerinin Yahudi bayramı bahanesiyle El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’ni Müslümanlara kapatmasını kınadı. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 18 Ağustos 2023 15:14
GASIP İSRAİL İBRAHİM EL HALİL CAMİİ'Nİ KAPATTI

Hüseyin, bugün (17 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim El-Halil Camii’nin Müslümanlara kapatılmasının ezan okunmasına ve namaz kılınmasına engel olduğunu, buna karşılık Yahudi yerleşimcilerin diledikleri gibi ayin yapmalarına izin verildiğini söyledi.
 

Semavi dinlerin ibadethanelere dokunulmasını yasakladığına dikkat çeken Hüseyin, işgal yönetiminin bu gerçeği görmezden geldiğini belirtti.
 

Müslümanların ibadethanelerine ulaşmalarını engelleyen ihlallerin mutlaka sona ermesi gerektiğini dile getiren Hüseyin, işgal yönetiminin İbrahim El-Halil Camii’ni kapatmak için ileri sürdüğü gerekçelerin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
 

İşgal güçleri İbrahim El-Halil Camii’ni Salı günü akşam saat 22:00’de Müslümanlara kapatarak 24 saat kapalı tuttu ve Yahudi bayramı bahanesiyle camiyi Yahudi yerleşimcilere açtı.
 

İbrahim El-Halil Camii Müdürü Gassan Er-Recebi, işgal güçlerinin Yahudi bayramlarında Filistinlilerin camiye gitmelerine izin vermediğini ve kapılarını kapattığını, camiye giden yollarda barikatlar kurduğunu,  camide ezan okunmasını ve namaz kılınmasını engellediğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin Yahudi bayramları bahanesiyle İbrahim El-Halil Camii’ni her yıl toplam 10 gün Müslümanlara tamamen kapattığı ve Yahudi yerleşimcileri korumak için cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar