EN-NAKAB CEZAEVİNDE TUTULAN FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İşgal rejimine ait En-Nakab Cezaevi’nde tutulan Filistinli esirler, işgal güçlerinin bu sabah (17 Ağustos Perşembe) cezaevine düzenlediği baskının ardından açlık grevine başladıklarını duyurdular. 

Görüntülenme: 382 Tarih: 17 Ağustos 2023 10:43
EN-NAKAB CEZAEVİNDE TUTULAN FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İşgal güçleri bu sabah En-Nakab Cezaevi’ne vahşi bir şekilde baskın düzenledi ve esirlerden bir kısmını başka bir yere nakletti.
 

İşgal güçlerinin En-Nakab Cezaevi’nden aldığı esirleri nereye götürdüğünün henüz öğrenilemediği ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin En-Nakab Cezaevi’nde 3 ve 4 nolu koğuşlara baskın düzenlediği, 3 nolu koğuştaki esirleri darp ettiği ve 4 nolu koğuştaki esirleri de başka bir yere naklettiği bildirildi.
 

En-Nakab Cezaevi’nde tutulan Filistinli esirlerin 3 nolu koğuştaki esirlere uygulanan kötü muamele sebebiyle tüm koğuşları kapattıkları belirtildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin En-Nakab Cezaevi’ne düzenlediği baskına misilleme olarak Filistinli Esir Hareketi’nin bir dizi eylem üzerinde çalıştığı kaydedildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şehitler, Gaziler ve Esirler Ofisi sorumlusu Zahir Cebbarin de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin En-Nakab Cezaevi’nde tutulan esirlere vahşi bir şekilde saldırmasının sessiz kalınamayacak bir suç olduğunu söyledi.
 

Cebbarin, bu sabahki baskının işgal hükümeti Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in dün akşam Ofer Askeri Cezaevi’ne düzenlediği provokatif ziyaretin ardından geldiğine dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar