SİYONİST GÜÇLER NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçlerinin dün (15 Ağustos Salı) gece geç saatlerde, işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kısmında yer alan Nablus şehrinin doğu kısmına düzenledikleri baskın ve saldırılarda Filistinlilerden 1'i ağır olmak üzere 94 kişi yaralandı. İşgal güçlerinin saldırılarında mermi ve gaz bombaları kullandıkları belirtildi.  

Görüntülenme: 305 Tarih: 16 Ağustos 2023 20:30
SİYONİST GÜÇLER NABLUS'A BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçlerinin saldırısının, yahudi yerleşimcilerin Yusuf'un Kabri bölgesine baskın düzenleyebilmeleri için ortamı hazırlama ve yolları açma amaçlı olduğuna dikkat çekildi. 

Filistin Kızılayı'nın Nablus temsilciliği bir kişinin işgal güçlerinin attığı mermilerle göğsünden yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu duyurdu. Bir kişi ise Bereke Kavşağı Mahallesi'ne düzenlenen saldırıda yaralandıktan sonra işgal güçleri tarafından yaralı bir şekilde esir alındı. Filistinli ilk yardım ekiplerinin bu kişiye müdahale etmesi işgal güçleri tarafından engellendi. 

Bir kişinin başından gaz bombasının isabeti sonucu, 6 kişinin de şarapnel parçalarıyla yaralandığı ve bunlardan iki kişinin tedavi için hastaneye kaldırıldığı, diğerlerinin sahada tedavi edildikleri; kalan yaralıların ise gaz bombalarından zarar gördükleri bilgisi verildi. 

İşgal güçlerinin Beytu Furik kontrol noktası tarafından onlarca askeri araç ve bir buldozer eşliğinde kalabalık bir askeri birlikle baskın düzenlediklerine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar