BATI ŞERİA'DA SİYONİST YERLEŞKELERİN ARTMASI DİRENİŞİ ENGELLEYEMEYECEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesine inşa edilen yahudi yerleşim merkezlerine büyük miktarlarda paralar tahsis etmesinin ona Filistin topraklarında herhangi bir meşruiyet kazandırmayacağını ve bu uygulamanın bölgedeki direniş ve kararlı mücadelenin daha da artmasına sebep olacağına dikkat çekti.  

Görüntülenme: 271 Tarih: 16 Ağustos 2023 05:56
BATI ŞERİA'DA SİYONİST YERLEŞKELERİN ARTMASI DİRENİŞİ ENGELLEYEMEYECEK

Hamas bugün (16 Ağustos Çarşamba) sabah yaptığı basın açıklamasında, faşist işgal hükümetinin Filistin topraklarında yahudi yerleşim merkezlerini genişletme politikasına ağırlık vermesinin onun Filistin halkına yönelik olarak yürüttüğü açık savaşın bir parçası olduğunu, bu savaşı Filistin topraklarında varlığını sürdürebilmek için devam ettirdiğini ve sergilediği yayılmacı politikanın da uluslararası hukuka tamamen aykırı olduğunu dile getirdi. 

Açıklamada aşırı siyonist bakan Smotrich'in Batı Şeria bölgesinde yahudi yerleşimini desteklemek ve rastgele toprak gasp edilmesi suretiyle inşa edilen yahudi yerleşim alanlarına yardım amacıyla 700 milyon şekel tahsis edilmesini kararlaştırdığına işaret edildi. 

Açıklamada işgal rejiminin bütün bu ihlallerinin uluslararası toplumun müdahale etmesini ve bu politikaların önüne geçilmesi için girişimde bulunulmasını gerektirdiği ifade edildi. 

Hamas, Filistin halkının bu topraklarda varlığını sürdürmek için direneceğini, işgale ve onun yerleşimcilerine karşı mümkün olan bütün yollarla mücadele edeceğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar