ERİHA'DA İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Bugün (15 Ağustos Salı) sabahın erken saatlerinde Eriha'daki Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nda İsrail işgal güçlerinin saldırısı sonucu iki Filistinli genç şehit edildi.  

Görüntülenme: 354 Tarih: 15 Ağustos 2023 16:25
ERİHA'DA İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynakların ve tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre saldırıda henüz 16 yaşında olan dolayısıyla hukuk tanımlamasına göre yasal yükümlülük yaşının altında kabul edilen Kusay Ömer El-Veleci ile 25 yaşındaki Muhammed Rubhi Nucum, işgal güçlerinin mülteci kampına yaptıkları baskın sırasında gerçekleştirdikleri saldırılarda işgalcilerin mermilerine hedef olarak hayatlarını kaybettiler. 

Eriha Hükümet Hastanesi Müdürü Nasır El-An'ani, El-Veleci ile Nucum'un göğüslerinden yaralanmış halde hastaneye getirildiklerini ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadıklarını ifade etti. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde işgal güçlerinden kalabalık bir birliğin Akabetu Cebr Mülteci Kampı'na baskın düzenlediği, geniş çaplı arama gerçekleştirdikleri, bu çerçevede evlere baskınlar düzenledikleri ve etrafa ateş ettikleri, düzenledikleri saldırılarla iki gencin de şehit olmasına sebep oldukları ifade edildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar