GAZZE'DE KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ PROGRAMI

Gazze'de, Daru'l-Kur'ani'l-Kerim ve's-Sunne Cemiyeti'nin düzenlediği Seçkin Hafızlar-2 programı çerçevesinde bugün (15 Ağustos Salı) sabah namazından itibaren sıralı bir şekilde Kur'an-ı Kerim tilavetine başlandı. Kur'an tilavetinin akşam namazına kadar süreceği belirtildi.  

Görüntülenme: 361 Tarih: 15 Ağustos 2023 21:25
GAZZE'DE KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ PROGRAMI

Daru'l-Kur'ani'l-Kerim ve's-Sunne Cemiyeti'nin müdürü Dr. Bilal Imad hafızların peş peşe Kur'an tilavetleri için tüm hazırlık çalışmalarının bugün sabah namazı öncesinde tamamlandığını ve tilavetin namazdan sonra başladığını akşam namazına kadar devam edeceğini ve böylece bugünün Gazze'de Kur'an günü olacağını ifade etti. 

Dr. Imad, Filistin gazetesine yaptığı açıklamada hafızların bir bölümünün Kur'an tilaveti mekanlarının İmam Şafii Camisi, diğerlerinin tilavet yerlerinin ise Takva Camisi ile Filistin Camisi olduğunu belirtti. 

Dr. Imad, hafızların arasında toplumun her kesiminden insanlar bulunduğunu, en küçük yaşlı hafızın 8 en ileri yaşlılarının ise 72 yaşında olduğunu söyledi. Hafızlar arasında aynı zamanda öğretmenden güvenlik görevlisine, doktordan eczacısına çok farklı meslek gruplarından insanlar yer alıyor. 

Daru'l-Kur'ani'l-Kerim ve's-Sunne Cemiyeti, "Seçkin Hafızlar -1" projesi çerçevesinde geçen yıl 581 kişiyi hafız etmişti. 

Gazze toplumunda Kur'an hafızlığına büyük bir ilgi olduğundan toplumun tüm kesimlerinde çok sayıda hafız bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar