FİLİSTİNLİ ESİR VELİD DAKKA'NIN SAĞLIK DURUMU KARMAŞIK

İşgal zindanlarındaki hasta esirlerden ve direniş önderlerinden Velid Dakka'nın eşi Sena Selame, eşinin sağlık durumunun şimdilik istikrarlı gittiğini ancak pek de iyi olmadığını, belki yavaş yavaş iyileşmesinin mümkün olabileceğini, bu açıdan sağlık durumunun "karmaşık" olarak nitelendirilmesinin mümkün olabileceğini belirtti. 

Görüntülenme: 274 Tarih: 14 Ağustos 2023 20:51
FİLİSTİNLİ ESİR VELİD DAKKA'NIN SAĞLIK DURUMU KARMAŞIK

Sena Selame yaptığı basın açıklamasında eşinin tıbbi kontrolünün devam ettiğini, ailenin de bu süreç içinde cezaevleri yönetiminin kasıtlı ihmalinin azaltılması için gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. 

Eşi Sena Selame'nin açıklamasına göre, Velid Dakka'nın önümüzdeki perşembe günü ailesi tarafından ziyaret edilmesine izin verildi. 

Velid Dakka'nın hastalığıyla ilgili yapılan teşhislerde nadir görülen bir kemik iliği kanseri olan miyelofibrozis hastalığına maruz kaldığı anlaşılmış ve 23 Mart 2023 tarihinde hastaneye kaldırılmıştı. Bu hastalığın, yaklaşık 10 yıldan beri çektiği kan kanserinin ilerlemesi sonucu ortaya çıktığı anlaşıldı.

60 yaşındaki Velid Dakka, 1948'de işgal edilmiş bölge içinde yer alan Batı Bake şehri ahalisinden ve 25 Mart 1986 tarihinde esir edildi. İşgal rejimi onu önce müebbet hapse mahkum etti. Sonra cezasını 37 yılla sınırladı. 2018 yılında ise cezasına iki yıl daha ekleyerek 39 yıla çıkardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar