FİLİSTİN'İN 1948'DE İŞGAL EDİLMİŞ BÖLGELERİNDE PROTESTO EYLEMLERİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Bölgesel Komite, işgal hükümetinin Filistinlilere yönelik şiddet ve faili meçhul cinayetler karşısındaki umursamaz politikalarını ve Filistinli toplumla ilgilenen kurumların bütçelerinde büyük miktarlarda azaltma yapmasını protesto amacıyla peş peşe eylemler düzenlenmesi kararı aldı.  

Görüntülenme: 302 Tarih: 14 Ağustos 2023 13:18
FİLİSTİN'İN 1948'DE İŞGAL EDİLMİŞ BÖLGELERİNDE PROTESTO EYLEMLERİ

Komite'nin eylemlerini bugün (14 Ağustos Pazartesi) 1948 Bölgesi'ndeki tüm yerel yönetimlerde protesto ve uyarı grevi gerçekleştirmek ve Kudüs'te Netanyahu'nun ofisi önünde gösteri düzenlemek suretiyle başlatmayı planladığı belirtildi. 

Komite'nin, dün akşam düzenlenen toplantısında ayrıca 1948 Bölgesi'ndeki Arap okullarında yeni öğretim yılını başlatmama kararı aldığı bilgisi verildi. Bu eylemin Arap toplulukların yaşadığı tüm şehir, kasaba ve köylerdeki okulları kapsayacağı ifade edildi. 

Hükümetten herhangi bir karşılık gelmemesi durumunda tüm Arap yerel yönetimlerinde açık greve gidileceğine dikkat çekildi. 

Bunlarla eş zamanlı olarak ayrıca 1948 Bölgesi'ndeki tüm ana kavşaklarda protesto gösterilerinin düzenlenmesinin planlandığı belirtildi. 

Komite'nin ayrıca muhtelif ülkelerin diplomatik temsilciliklerine işgal rejiminin Arap topluma yönelik ayrımcı ve ırkçı politikaları hakkında ayrıntılı bilgiler veren mesajlar göndereceği bilgisi verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar