KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI İDARİ HAPİS CEZASI İLE ESİR TUTUYOR

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal yönetiminin 18 yaşından küçük Filistinli 19 çocuğu idari hapis cezalarıyla keyfi bir şekilde zindanlarında esir tuttuğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 503 Tarih: 13 Ağustos 2023 16:35
KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARI İDARİ HAPİS CEZASI İLE ESİR TUTUYOR

Merkez, bugün (12 Ağustos Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi mahkemelerinin yılbaşından bu yana iki bin idari hapis cezası verdiğini, idari hapis cezası verilenler arasında kadınların, hastaların, yaşlıların ve 18 yaşından küçük çocukların da olduğunu ifade etti.
 

Bildiride, işgal rejimine ait Salim ve Ofer askeri mahkemelerinin yılbaşından bu yana Filistinli çocuklara 34 idari hapis cezası verdiği, cezalardan bazılarının yeni ceza ve bazılarının da mevcut cezaların uzatılması şeklinde olduğu belirtildi.
 

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal rejiminin 19 çocuğu Ofer Askeri Cezaevi’nde ve Mecdu Cezaevi’nde çocuk koğuşlarında kötü koşullarda esir tuttuğunu bildirdi.
 

İşgal rejimi mahkemesi son olarak El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki yaralı genç Hasan Velid Sabarine’ye sağlık durumunun kötü olmasına rağmen 6 ay idari hapis cezası verdi.
 

Sabarine’nin gözaltına alınmadan kısa süre önce ağır bir şekilde yaralandığı, akciğerinde kanama olduğu ve kaburga kemiklerinin kırıldığı, birkaç kez ameliyat olduğu ve sağlık durumunun yakından takip edilmesi gerektiği kaydedildi.
 

Ofer Askeri Mahkemesi de Cenin kentinin doğusundaki Deir Ebu Daif köyü sakinlerinden 17 yaşındaki Muhammed Üsame Mahamid’in idari hapis cezasını ikinci kez 5 ay süreyle uzattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar