MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ YENİ BİR İHANETE İMZA ATTI

Filistinli siyasi tutuklu Ubeyde Ebu Hüseyin’in eşi, kocasının Koruyucu Güvenlik birimi tarafından nasıl gözaltına alındığını anlatırken silah seslerini duyduğunda ilk başta kocasının öldürüldüğünü zannettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 444 Tarih: 13 Ağustos 2023 01:13
MAHMUD ABBAS GÜÇLERİ YENİ BİR İHANETE İMZA ATTI

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi eski esir Ubeyde Ebu Hüseyin’i önceki gün akşam saatlerinde Nablus’ta gözaltına aldı.

 
Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin 15 yıldan fazla işgal zindanlarında yatan eski esiri gözaltına alırken üzerine ateş açtıkları ifade edildi.

 
Ebu Hüseyin’in eşi tanımadıkları bir kişinin kapılarını çalarak kocasından yardım istediğini, otomobilinin aküsünde problem olduğunu söyleyerek bir miktar su talep ettiğini, kocasının da yardım talebine anında cevap vererek elinde suyla dışarı çıktığını bildirdi.

 
Filistinli eski esirin eşi, kocası dışarı çıktıktan birkaç dakika sonra silah sesleri duyduğunu ve kocasının suikasta kurban gittiğini zannettiğini, daha sonra bir grup adamın kocasını bir araca zorla bindirdiğini gördüğünü belirtti.

 
Ebu Hüseyin’in eşi ailesinin birçok yere telefon ettiğini ve yaklaşık iki saat sonra Filistinli eski esirin Koruyucu Güvenlik birimi tarafından gözaltına alındığını öğrendiklerini fakat sağlık durumu hakkında herhangi bir bilgi alamadıklarını açıkladı. 

 
Siyasi Tutuklu Aileleri Komitesi de Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin Nablus’ta eski esir Ubeyde Ebu Hüseyin’i gözaltına almalarını ve gerçek mermilerle üzerine ateş açmalarını kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar