ŞEHİD MAHMUD CİHAD CERAD HAKK'A UĞURLANDI

İsrail işgal güçlerinin bugün (11 Ağustos Cuma) sabahın erken saatlerinde Tulkerem Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında şehit edilen Filistinli genç Mahmud Cihad Cerad'ın cenazesi Tulkerem'de düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 357 Tarih: 11 Ağustos 2023 21:05
ŞEHİD MAHMUD CİHAD CERAD HAKK'A UĞURLANDI

Tören cenazenin Tulkerem'deki Sabit Sabit Hastanesi'nden alınmasıyla başladı. Sonra aile ve yakınlarının son kez görmesi için Tulkerem Mülteci Kampı'nda bulunan evine götürüldü. Tulkerem'in merkezindeki Osman bin Affan Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Batı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Törene katılanlar işgale karşı ve Mescidi Aksa'nın işgalden kurtarılmasını talep eden sloganlar attılar. Cenaze töreninde konuşma yapan İslami hareket liderlerinden Nasuh Er-Ramini Filistin halkının birçok yönden komploya maruz kaldığını, ancak onun bütün bu komplolara karşı cesaretle mücadele ettiğini dile getirdi. 

Bu arada İslami Direniş Hareketi (Hamas) da şehit Cerad için bir taziye mesajı yayınladı ve direnişin kararlılıkla sürdürüleceğini, şehitlerin kanlarının heder olmayacağını dile getirdi. 

Mahmud Cihad Cerad isimli 23 yaşındaki Filistinli genç bugün sabah işgal güçlerinin Tulkerem Mülteci Kampı'na düzenledikleri saldırıda göğsünden vurularak ağır yaralandıktan sonra Tulkerem'deki Sabit Sabit Hastanesi'ne kaldırıldığı sırada hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar