BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (11 Ağustos Cuma) sabah saatlerinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin'in güneyinde, Dutan askeri kontrol noktasında Filistinli direnişçiler işgal güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 303 Tarih: 11 Ağustos 2023 01:48
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Yerel bir kaynak direnişçilerin eylemi, hızlı bir şekilde hareket eden bir araçtan işgal askerlerine doğru ateş etmek suretiyle gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İşgal ordusu eylemi itiraf etmekle birlikte, saldırıda askerlerinden herhangi birinin yaralanmadığı iddiasında bulundu. Ancak işgal ordusunun askeri güçlerindeki kayıplarını çoğu zaman ifşa etmemeye çalıştığı biliniyor. 

Bu arada Batı Şeria bölgesinin diğer kısımlarında da son 24 saat içinde işgal güçlerine karşı direniş eylemleri devam etti. Filistin Bilgi Merkezi'nin son yayınladığı günlük rapora göre Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgal güçlerine yönelik olarak, raporun hazırlanması öncesindeki 24 saatlik süre içinde, aralarında ateş etme ve patlayıcı atma eylemleri de bulunmak üzere toplamda 15 direniş eylemi gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar