İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ŞEHİT ABDÜLFETTAH HARVEŞE'NİN EVİNİ YIKTI

Siyonist işgal güçleri bugün (8 Ağustos Salı) sabah Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup şehitlerden olan Abdülfettah Harveşe'nin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrindeki Asker Mülteci Kampı'nda bulunan evini bombaladı.  

Görüntülenme: 323 Tarih: 08 Ağustos 2023 20:41
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ŞEHİT ABDÜLFETTAH HARVEŞE'NİN EVİNİ YIKTI

İşgal güçleri pazartesi akşamı Beytu Furik kontrol kapısı üzerinden 30 adet askeri araçla takviye edilmiş kalabalık bir askeri güçle Nablus'un doğusundaki Eski Asker Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Yıkım işleminden önce Eski ve Yeni Asker mülteci kamplarına ve ahalinin ikamet ettiği bölgelere konuşlandılar. 

İşgal güçleri yıkım işleminden önce, şehit Harveşe'nin evinin civarında oturan, aralarında 20 çocuğun da bulunduğu 60 kişiyi evlerini terk etmeye zorladılar. İşgalciler evlerini terk etmek zorunda bıraktıkları kişileri bir camiye doldurup orada beklettiler. 

Şehit Harveşe'nin evi söz konusu mülteci kampındaki bir binanın üçüncü katında bulunuyordu ve 150 m2 alana sahip evde 6 kişi ikamet ediyordu. 

İşgalcilerin baskınları esnasında ahaliyle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi ve direnişçi gençler onların üzerine patlayıcı maddeler attılar.

Kızılay'ın verdiği bilgilere göre Filistinlilerden iki kişi şarapnel parçalarıyla yaralanırken 58 kişi de atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Şehit Abdülfettah Harveşe 26 Şubat 2023 tarihinde Huvvare'de işgal güçlerine ateş açma eylemi gerçekleştirmiş ve bu eylemde yerleşimci çetelere mensup iki kişi öldürülmüştü. 

İşgal yönetimi Harveşe'nin üç oğlunu babalarına yardım ettikleri gerekçesiyle hapiste tutuyor. 

İşgal rejimi Filistinlilerin eylemlerinden eylemleri gerçekleştirenlerin bütün aile fertlerini ve yakınlarını da sorumlu tutarak toplu cezalandırma yapıyor. Bu amaçla eylemcilerin ailelerinin evlerini yıkıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar