FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİ BASİM ZEARİR'DEN ÖNEMLİ UYARI

Filistinli milletvekili Basim Zearir, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri hedef alan saldırılarının fanatik işgal hükümetinin gözetiminde gerçekleştiğini, Siyonistlerin Mescid-i Aksa dâhil Batı Şeria ve Kudüs'ün tamamına el koymayı planladıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 456 Tarih: 06 Ağustos 2023 07:59
FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİ BASİM ZEARİR'DEN ÖNEMLİ UYARI

Milletvekili Zearir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde Filistin topraklarını hedef aldığı ve ekinlerini tahrip ettiği çetin bir saldırının var olduğunu, yerleşimcilerin topraklarını savunan Filistinlileri de öldürdüklerini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının her gün tekrar ettiğini, hiçbir Filistinlinin kendini ve ailesini güvende hissetmediğini belirten Zearir, işgal hükümetinin ve Yahudi yerleşimcilerin iyice azmaları sebebiyle Filistin halkının zor günler yaşadığına dikkat çekti.
 

Zearir, Yahudi yerleşimcilerin cinayetleri karşısında Filistin Yönetimi’nin sessizliğini eleştirerek, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin direnişçileri kovalamakla meşgul olduğunu kaydetti.
 

Bu arada, dün Ramallah’ın doğusundaki Burka köyüne saldıran Yahudi yerleşimcilerin ateş açarak şehit ettiği 19 yaşındaki Kusay Cemal Mi’tan bugün (5 Ağustos Cumartesi) kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına her türlü yolla direnmek ve yerleşimcilerin saldırılarını gerçekleştirirken kullandıkları yolları kapatmak için yerel komiteler kurulması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar