BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilerle işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 346 Tarih: 04 Ağustos 2023 08:18
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus’un güneyindeki Karyut Pınarı’na baskın düzenleyen işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler ile Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.
 

İşgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine ve evlerine doğru çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı, bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenenler olduğu ifade edildi.
 

Onlarca Yahudi yerleşimcinin işgal güçleri himayesinde Kayut Pınarı’na baskın düzenlediği ve yerleşimcilerin bölgede kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dans ettikleri bildirildi.
 

Selfit’in batısındaki Deir İstiya köyünde Yahudi yerleşimini protesto yürüyüşünün ardından işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

İşgal güçlerinin yürüyüşe müdahalesi üzerine aralarında Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti Başkanı Müeyyide Şaban’ın da olduğu birçok kişi yaralandı.
 

İşgal güçlerinin Kalkiliya’nın doğusundaki Kefer Kaddum beldesinde Yahudi yerleşimini protesto için düzenlenen haftalık yürüyüşe müdahale etmesi üzerine göstericilerden bazılarının plastik mermiyle yaralandığı, çok sayıda kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği kaydedildi.
 

El-Halil’in güneyindeki Beyt Avva beldesine otomobiliyle yanlışlıkla giren bir yerleşimcinin Filistinli gençler tarafından taşlandığı, otomobilinin zarar gördüğü ve kendisinin de yaralandığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki Et-Tevani köyü girişinde darp ettiği Hişam El-Herini adlı Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar