MESCİD-İ AKSA'DA 50 BİN MÜSLÜMAN CUMA NAMAZINI EDA ETTİ

Binlerce kişi bugün (4 Ağustos Cuma) Kudüs ve çevresinde barikatlar ve kontrol noktaları kuran işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen Cuma namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. 

Görüntülenme: 436 Tarih: 04 Ağustos 2023 07:22
MESCİD-İ AKSA'DA 50 BİN MÜSLÜMAN CUMA NAMAZINI EDA ETTİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa kapılarında yoğun önlemler aldığını ve buna rağmen 50 bin kişinin bugün Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldığını açıkladı.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Sinine, Kuran-ı Kerim yakma kampanyalarına, Kur’an-ı Kerim’e ve İslam ümmetine hakaret edilmesine karşı koyma çağrısında bulundu.
 

Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallere de karşı konulmasını isteyen Ebu Sinine, yetkililere seslenerek üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye ve insanlar arasında hüküm verirken Allah’tan korkmaya davet etti.
 

İşgal güçleri, Filistinlilerin Kudüs’ün çeşitli bölgeleri ile 1948’de işgal edilen topraklardan ve Batı Şeria’dan gelerek Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmalarını engellemek için Kudüs çevresinde ve Mescid-i Aksa’ya giden yollarda geçici kontrol noktaları kuruyor.
 

Bu arada, “Büyük Fecir” faaliyetleri kapsamında binlerce Filistinli bugün sabah namazını Mescid-i Aksa’da kıldı.
 

Kudüslü ailelerin sabah namazına çocuklarıyla birlikte geldikleri görülürken, Filistinli milletvekili Basim Zearir, işgal yönetiminin planlarına ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa’yı savunmanın farz olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar