FİLİSTİNLİ BEŞ ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerden 5’i idari hapis cezalarını protesto için başladıkları açlık grevi eylemini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 397 Tarih: 05 Ağustos 2023 03:03
FİLİSTİNLİ BEŞ ESİR AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYOR

Filistinli Esir Kulübü, işgal güçlerinin açlık grevindeki esirlerden Seyf Kasım Hamdan, Üsame Mahir Halil, Kusay Cemal Hıdır ve Salih Rafet Rubayia’yı 30 Temmuz’da açlık grevine başladıklarını açıkladıktan sonra Nefha Cezaevi zindanlarına naklettiğini bildirdi.
 

Esir Kulübü, 29 yaşındaki Hamdan’ın Nablus’un kuzeybatısındaki Burka beldesinden olduğunu ve 4 Ekim 2022’den bu yana esir tutulduğunu, 22 yaşındaki Rabayia’nın da Cenin’in güneyindeki Meyselun beldesinden olduğunu ve 8 Şubat’tan bu yana esir tutulduğunu açıkladı.
 

Ramallah’ın güneyindeki El-Em’ari Kampı sakinlerinden olan 25 yaşındaki Hıdır’ın 14 Aralık 2022’den ve Tubas’ın güneyindeki El-Faria Kampı sakinlerinden olan 23 yaşındaki Halil’in 17 Mayıs 2022’den bu yana esir tutulduğunu belirten Esir Kulübü, esir Hıdır’ın daha önce de 14 ay işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu ve serbest bırakıldıktan kısa süre sonra yeniden gözaltına alındığını ifade etti.
 

Esir Kulübü, açlık grevindeki esirlerden 30 yaşındaki Kayid El-Fesfus’un ise El-Halil’in güneyindeki Dura beldesi sakinlerinden olduğunu, En-Nakab Cezaevi’nde tutulduğunu ve iki gün önce açlık grevine başladığını kaydetti.
 

İdari hapis cezalarıyla işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin uluslararası hukuka aykırı haksız uygulamaya karşı mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Esir Kulübü, açlık grevi eyleminin idari hapis cezalarıyla mücadelede hâlâ en uygun yol olduğuna işaret etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar