ERİHA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere ve mülklerine yönelik saldırıları sürerken Filistin direnişi de işgalcileri hedef almaya devam ediyor. 

Görüntülenme: 278 Tarih: 04 Ağustos 2023 21:50
ERİHA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler dün (3 Ağustos Perşembe) akşam saatlerinde Eriha yakınlarında Yahudi yerleşimcilere ait bir araca ateş açtıktan sonra olay yerinden uzaklaşmayı başardı.
 

Eriha yakınlarında gerçekleştirilen ateş açma eyleminin ardından işgal güçlerinin Eriha kentinin güney girişini kapattığı bildirildi.
 

Geçen ay Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik 1132 direniş eylemi gerçekleştirilirken, eylemlerden 97’sinin ateş açma ve silahlı çatışma eylemi olduğu kaydedildi.
 

Bu arada, işgal yönetiminin Kudüs’ün Cebel El-Mükebbir beldesi Es-Sal’a Mahallesi’nde Filistinli bir aileyi evini kendi eliyle yıkmaya zorladığı ifade edildi.
 

İşgal yönetimi Kudüs’ün Ra’s El-Amud bölgesindeki Eş-Şiyah Mahallesi’nde de şehit Hayri Alkam’ın evinin yıkılmasına karar verdi.
 

İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın birçok bölgesine baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin dünkü baskınlarının yoğunlaştığı El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinde aralarında çocukların da olduğu 12 kişi işgal askerlerince gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar