TEMMUZ AYINDA BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM ETTİ

Filistin direnişinin Batı Şeria ve Kudüs’te işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik çeşitli eylemlerinde Temmuz ayında artış gözlemlendi. 

Görüntülenme: 254 Tarih: 04 Ağustos 2023 17:44
TEMMUZ AYINDA BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTARAK DEVAM ETTİ

Filistin Bilgi Merkezi, geçen ay Batı Şeria ve Kudüs’te 1132 direniş eylemi gerçekleştirildiğini, eylemlerden 97’sinin ateş açma ve silahlı çatışma eylemi olduğunu, söz konusu eylemlerin 33’ünün Cenin’de gerçekleştirildiğini bildirdi.
 

Geçen ay gerçekleştirilen direniş eylemlerinin 2 işgalcinin ölümüne ve 50 işgal askeri ile Yahudi yerleşimcinin yaralanmasına yol açtığı, yılbaşından bu yana direniş eylemlerinde ölen işgalci sayısının 28’e yükseldiği, Temmuz ayında ayrıca 28 Filistinlinin işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından şehit edildiği belirtildi.
 

Filistinli direnişçiler 3 Temmuz’da işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği geniş çaplı baskına karşı koymak için savaş başlattı ve işgal ordusunun direnişin altyapısını çökertme hedefine ulaşmasına engel oldu.
 

İşgal güçlerinin binden fazla askerle gerçekleştirdiği baskın sırasında Filistinli direnişçiler işgal askerleriyle çatışarak ve el yapımı patlayıcılar kullanarak bir işgal askerini öldürdü ve işgal ordusuna ait çok sayıda askeri aracı tahrip etti.
 

Filistinli direnişçiler işgal güçlerine Cenin’den çekildikten sonra da darbe vurmaya devam etti. El-Halil’e bağlı Es-Semu’ beldesinden 20 yaşındaki Hamas üyesi şehit Abdülvehhab Halayile, 4 Temmuz’da Tel Aviv’de otomobille çarpma ve bıçaklama eylemi gerçekleştirerek 3’ü ağır 10 işgalciyi yaraladı.
 

El-Kassam Tugayları üyesi 19 yaşındaki şehit Ahmed Süleyman Gayzan’ın Kalkiliya ve Nablus arasında 6 Temmuz’da gerçekleştirdiği ateş açma eyleminde de bir yerleşimci öldü ve bir diğeri yaralandı.
 

İzzeddin El-Kassam Tugayları’na bağlı El-Ayyaş Tugayı, 10 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde Cenin’e yakın Yahudi yerleşkelerine Kassam-1 füzesi attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar