TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Tulkerem’in doğusundaki Nuru Şems Kampı’na düzenlediği baskın sırasında Filistinli bir genci şehit etti. 

Görüntülenme: 328 Tarih: 04 Ağustos 2023 12:54
TULKEREM'DE FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Yerel kaynaklar, 18 yaşındaki Mahmud Ebu Saan adlı gencin işgal askerlerinin yakın mesafeden açtığı ateşle başından yaralandığını ve ağır yaralı olarak Şehit Sabit Sabit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını, doktorların bir süre sonra gencin şehit olduğunu duyurduğunu bildirdi.
 

Görgü tanıkları, işgal askerlerinden birinin askeri cipten inerek yerde yatan Ebu Saan’ın başına ateş ettiğini söyledi.
 

Şehit Mahmud Ebu Saan’ın bu yıl liseden başarıyla mezun olduğu ifade edildi.
 

Bu arada, Filistinli direnişçiler kampa baskın düzenleyen işgal güçlerine ateş açarak ve el yapımı patlayıcı atarak karşı koydu.
 

Baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve saatler süren çatışmaların ardından işgal güçlerinin kamptan çekildiği belirtildi.
 

İşgal güçlerinin kamptaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiği, Tulkerem kentine ve doğudaki Kefer El-Lebed köyüne de baskın düzenlediği kaydedildi.
 

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) 18 yaşındaki Mahmud Ebu Saan’ın şehit olduğunu duyurdu ve ailesine başsağlığı diledi.
 

Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının direnişinin işgal sona erene kadar devam edeceğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar