GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

Siyonist yerleşimciler, Ürdün Nehri'nin Batı Şeria'sındaki Eriha Eyaletinin kuzeybatısındaki El-Taybe Meydanı yakınında yeni bir yerleşim yeri inşa etmeye başladı. 

Görüntülenme: 340 Tarih: 02 Ağustos 2023 18:15
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK

Yerel Filistin kaynakların haberlerine göre bir grup Siyonist yerleşimcilenin bu yerleşim yerinin inşasına başlamak ve Filistin topraklarına el koymak amacıyla çok sayıda gecekondu, alet, sığır ve su tankerleri ve getirdiğini duyurdu.
Siyonist işgalciler, bu toprakları tamamen Yahudileştirmek için Filistin topraklarına el koymaya ve buralarda yerleşim alanları oluşturmaya çalışıyor. Siyonist rejim kabinesi, bu yılın ilk yarısında Batı Şeria topraklarındaki yerleşim planlarının onayladı ve yeni yerleşim birimlerinin inşasına onay verilmesini hızlandırdı.
İsrail işgal rejimi, 2023'ün ilk altı ayında işgal altındaki Batı Şeria'nın yerleşim yerlerinde 12.855 yeni Siyonist konut inşa etmeye karar verdi.
Siyonist rejimin Filistin topraklarında yerleşim kurması,  uluslararası hukuka göre  yasa dışı olmasına ve bu yerleşimlerin boşaltılması gerekmesine rağmen, bu rejim bu konuyu görmezden geliyor ve Filistin topraklarında hızla bina inşa etmeye devam ediyor.

irna

Yorumlar