TUNUS PARLAMENTOSU SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYİ SUÇ SAYAN YENİ BİR YASA TASARISINI İNCELEYECEK

Tunus Parlamentosu, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin suç sayılmasına ilişkin yasa tasarısını inceleyeceğini duyurdu. 

Görüntülenme: 283 Tarih: 02 Ağustos 2023 22:33
TUNUS PARLAMENTOSU SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYİ SUÇ SAYAN YENİ BİR YASA TASARISINI İNCELEYECEK

El-Meyadin medyası tarafından gelen habere göre, Tunus Parlamentosu, bu Parlamentonun Haklar ve Özgürlükler Komisyonu'nun Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin suç sayılmasına ilişkin yasa tasarısını gözden geçirdiğini duyurdu. 

Aynı zamanda bu komisyon, bu yasanın Tunus halkı için önemine ve Filistin'in adil sorununa koşulsuz desteğine ilişkin ilk değerlendirmesini sundu. 

Bu rapora göre, Ağustos 2022'de Tunus Ticaret ve İhracatı Geliştirme Bakanlığı, bu ülke ile Siyonist rejim arasındaki ticaret alışverişlerine ilişkin bazı iddialara yanıt olarak, Siyonist rejime yönelik yaptırımlara Arap Birliği'nin kararlarına dayanılarak vurgulanmıştır. 
Tunus Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme niyeti olmadığını her zaman vurgulamaktadır.
Tunuslu Hukukçular Ulusal Derneği daha önce yaptığı açıklamada, bu ülkedeki Siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesinin suç sayılması çağrısında bulunmuştu.
Tunuslu Hukukçular Ulusal Birliği, bu ülkenin yetkililerinden normalleşmeyi yasal ve açık bir şekilde suç saymasını istedi ve İsrail'in Filistin halkına yönelik günlük saldırılarını kınadı.
Tunus Barosu, bu örgütün Siyonist düşmanla ilişkilerin her türlü normalleştirilmesi konusundaki ilkeli tutumunu hatırlatarak, bu ülkenin yetkililerinden İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleştirilmesini yasal ve açık bir şekilde suç saymasını istedi.
Tunuslu bu yasal ve sivil toplum kuruluşu, Filistin halkına yönelik günlük saldırıların devam etmesini büyük endişeyle takip ettiğini açıkladı.

irna

Yorumlar