BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken baskınlar sırasında çatışmaların yaşandığı ve işgal güçlerinin Selfit’te bir iş yerini yıktığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 304 Tarih: 02 Ağustos 2023 10:36
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Muhammed El-Keylani adlı genci Nablus’un El-Mahfiyye Mahallesi’ndeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 


İşgal güçlerinin bu sabah Nablus’un doğusundaki Balata Kampı’na baskın düzenlediği ve Ziya Düveykat adlı genci gözaltına alarak evinde arama yaptığı, Beyt Furik beldesinin El-Kuneytıra bölgesine düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 


İşgal güçleri Beytlahim’e bağlı Beyt Cala beldesinin doğusundaki Bi’r Avne bölgesinde Muntasır Salih Ferec isimli genci gözaltına aldı ve Ramallah’ın doğusundaki Deir Dibvan köyüne düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 


Filistinli gençler El-Bire kentinin kuzeyindeki Beit El Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal ordusuna ait askeri gözetleme kulesine molotof kokteyli atarken, işgal güçleri de Tulkerem’in kuzeyindeki Alar beldesine baskın düzenledi.
 


İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Kudüs’ün kuzeyindeki Şufat Kampı’ndan Visam Zatera isimli genci gözaltına aldığı öğrenildi.
 


Bu arada, işgal güçleri Selfit’in batısındaki Deir Belut beldesinde Ahmed Halil Abdullah adlı Filistinliye ait 200 metrekare genişliğindeki iş yerini buldozerlerle yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar