BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Filistinli direnişçiler bu sabah (29 Temmuz Cumartesi) erken saatlerde  Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Nablus kentinin güneybatısında işgal güçlerine ait bir askeri noktaya ateş açtı. 

Görüntülenme: 359 Tarih: 30 Temmuz 2023 01:33
BATI ŞERİA'DA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Tel köyü yakınlarındaki askeri noktaya hızla geçen bir araçtan ateş açıldığını ifade etti.

 
İşgal ordusu ayrıca saldırıda işgal askerlerinden ölen ya da yaralanan olmadığını, işgal güçlerinin eylemi gerçekleştirenleri yakalamak amacıyla operasyon başlattığını öne sürdü.

 
2023 yılının ilk yarısında Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirilen sivil halk direnişi eylemlerinde ve silahlı direniş eylemlerinde artış görüldü.

 
Filistin Bilgi Merkezi, yılın ilk altı ayında Batı Şeria ve Kudüs’te yüzlerce direniş eylemi gerçekleştirildiğini, işgal güçleri saflarında maddi kayba ve can kaybına yol açan nitelikli eylemlerdeki artışın gözle görülür büyüklükte olduğunu ifade etti.

 
Merkez, bu yılın ilk yarısında gerçekleştirilen 6704 direniş eylemi sonucu çoğu asker 26 işgalcinin öldüğünü ve 243 işgalcinin yaralandığını, eylemlerin 841’inin ateş açma, 19’unun bıçaklama eylemi ve bıçaklama girişimi olduğunu kaydetti.

 
Yılın ilk yarısında 11 otomobille çarpma eylemi ve girişimi ile 2 füze atma ve 9 insansız hava aracı düşürme eylemi gerçekleştirildiğini belirten Filistin Bilgi Merkezi, El-Ayyaş Tugayları’nın Cenin’den Yahudi yerleşkelerine füze atmasının ve işgal ordusuna daha güçlü el yapımı patlayıcılarla pusu kurulmasının Batı Şeria’daki direnişin nitelik olarak geliştiğinin göstergesi olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar