BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Filistinli gençlerin ve direnişçilerin işgale karşı direnişleri devam ederken Batı Şeria’da dün (27 Temmuz Perşembe) 24 saat içerisinde 16 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 403 Tarih: 28 Temmuz 2023 17:51
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIYOR

Filistin Bilgi Merkezi dün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde füze atma, ateş açma ve molotof kokteyli atma, işgal ordusuna ait bir noktayı yakma ve Yahudi yerleşimcilere karşı koyma eylemlerinin gerçekleştirildiğini, 10 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığını bildirdi.
 

El-Ayyaş Tugayı, beşinci kez Cenin’den Yahudi yerleşkelerine doğru füze atarken, Ya’bed beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler El-Halil’de Karmei Tzur Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı ve El-Arrub Kampı’nda işgal ordusuna ait bir noktayı yaktı.
 

El-Arrub Kampı’nda yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin işgal güçlerine molotof kokteyli ve taş attığı, Beyt Ummer beldesinde de çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistinli direnişçiler Nablus’taki Aynu Beyti’l-Ma Kampı’nda da işgal güçlerine ateş açtı.
 

Dün ayrıca Asira El-Kıbliyye beldesinde, Ramallah’ta ve Kalkiliya’da çatışmaların yaşandığı, çatışmalar sırasında Filistinli gençlerin işgal güçlerini taşladıkları kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar