NASIR KENANİ SİYONİST BAKAN BEN GVİR'İN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İran Dışişleri Bakanlığı, Siyonist İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskına tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 376 Tarih: 28 Temmuz 2023 23:30
NASIR KENANİ SİYONİST BAKAN BEN GVİR'İN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Kenani'nin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Siyonist bakanının Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği provokatif eylem, İslami kutsalları ihlal etme ve Müslüman aleminin duygularını incitmek amacıyla yapılmıştır." ifadesi kullanıldı.
Olayın kınandığı paylaşımda, "Siyonistlerin dünya çapında İslami kutsallara saldırma projesi; Kur'an-ı Kerim'i yakma ve Müslümanların ilk kıblesine saygısızlık gibi çirkin eylemlerden oluşur." denildi.
İşgalci Rejimin Siyonist Bakanı Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi
İşgalci Siyonist İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabah saatlerinde lideri olduğu aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisinden Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf ile İsrail polisinin denetiminde Aksa'nın Mağaribe Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e girdi.

Ben-Gvir, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde, "Bu İsrail halkı için geri gelmemiz ve egemenliğimizi göstermemiz gereken en önemli mekan." ifadesini kullandı.

Yüzlerce fanatik Yahudi yerleşimci de Yahudilik inancına göre "Tapınak'ın yıkılış dönümü" olarak anılan günde sabah saatlerinden itibaren yoğun İsrail polisi denetimi altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

tesnim

Yorumlar