NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENÇ ŞEHİT OLDU

İşgal güçleri bu sabah (25 Temmuz Salı) Nablus kentindeki Et-Tur Kapısı yakınlarında gerçekleştirdiği yargısız infazla Filistinli 3 genci şehit etti. 

Görüntülenme: 358 Tarih: 26 Temmuz 2023 08:42
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin resmî haber ajansı WAFA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, gençlerin içinde bulundukları hedef alan işgal ordusu araçtan işgal askerlerine ateş açtıklarını iddia etti.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin gençlerin cesetlerine el koyup götürdüğünü ve ambulansların olay yerine yaklaşmasına izin vermediğini söyledi.
 

Filistinli resmî kaynaklardan olayla ve şehitlerin kimlikleriyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken görgü tanıkları işgal güçlerinin yargısız infaz amacıyla araca kurşun yağdırdığını bildirdi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif El-Kanua, işgal güçlerinin Nablus’ta üç direnişçiyi şehit etmesinin Filistin halkına yönelik düşmanlığı her geçen gün artan faşist işgal hükümetinin cinayetlerine bir yenisini eklediğini ifade etti.
 

Direnişçilerin şehit edilmesinin Batı Şeria’daki direnişi zayıflatamayacağını belirten Kanua, Filistinli direnişçilerin ve gençlerin işgale karşı direnişlerini sürdüreceklerini bildirdi.
 

Hamas sözcüsü, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını ve işgalcilerin işledikleri cinayetlerin bedelini er ya da geç mutlaka ödeyeceklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar