NABLUS ŞEHİTLERİNİN KASSAM TUGAYLARI MENSUBU OLDUKLARI AÇIKLANDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu sabah (25 Temmuz Salı) Batı Şeria’nın Nablus vilayetinde işgal güçleriyle girdikleri silahlı çatışmada şehit düşen üç gencin İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 467 Tarih: 26 Temmuz 2023 13:53
NABLUS ŞEHİTLERİNİN KASSAM TUGAYLARI MENSUBU OLDUKLARI AÇIKLANDI

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, şehitlerin 43 yaşındaki Saad Mahir El-Harraz, 33 yaşındaki Behçet Ali Selame ve 32 yaşındaki Nureddin Teysir El-Arıda olduğunu ifade etti.
 

El-Kassam Tugayları üyesi mücahitlerin Mescid-i Aksa’yı savunmak ve Kudüs’te nöbet tutanlara destek olmak için yola çıktıkları belirtilen bildiride, Filistinlilere Yahudi yerleşimcilerin Kudüs’te düzenlemeye hazırlandıkları bayrak yürüyüşüne karşı koymak için seferber olmaları çağrısı yapıldı.

En-Necah Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu da şehit gençler için yayınladığı mesajda Batı Şeria’nın kaynayan bir volkan gibi olduğunu ve tüm Filistin topraklarında işgal sona erene kadar ateşinin sönmeyeceğini bildirdi.
 

Bildiride, direniş seçeneğinin Filistin’i özgürlüğüne kavuşturacak ve Filistin topraklarından, Kudüs’ten ve Mescid-i Aksa’dan işgali söküp atacak tek yol olduğu kaydedildi.
 

İslami Kitle Öğrenci Grubu işgalcilere de seslenerek, “Topraklarımızda size yer yok. Kırılgan devletiniz direnişin darbeleriyle yıkılacak ve yok olacaksınız” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar