FİLİSTİNLİ ŞEHİT GENÇLER HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçleri tarafından dün şehit edilen Filistinli iki gençten 18 yaşındaki Fevzi Hani Muhalife Nablus’ta ve 17 yaşındaki Muhammed El-Bayiz Ramallah’ta bugün (22 Temmuz Cumartesi) düzenlenen cenaze törenleriyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 438 Tarih: 22 Temmuz 2023 00:03
FİLİSTİNLİ ŞEHİT GENÇLER HAKK'A UĞURLANDI

Şehit Muhalife’nin naaşı Nablus’taki Rafidya Hastanesi morgundan alınarak Asira Eş-Şimaliyye beldesine ve oradan da ailesinin son bir kez görmesi için doğum yeri olan Sebastiya beldesine götürüldü.
 

Şehit genç, beldedeki camide kılınan cenaze namazının ardından Nablus’taki Doğu Mezarlığı’na defnedildi.
 

İşgal güçleri dün akşam Muhalife’yi Sebastiya beldesi girişinde kullandığı otomobile ateş açarak şehit etmiş ve Filistinli gencin yanındaki arkadaşı da yaralı olarak gözaltına alınmıştı.
 

Cenaze töreninde duygularını dile getiren baba Hani Muhalife, “Oğlumu evlendirmeyi düşünüyordum ama şimdi burada onu cennete gönderiyorum” dedi.
 

Şehit El-Bayiz’in naaşı da Ramallah’taki hastanenin morgundan alınarak ailesinin son bir kez daha görmesi için El-Celzun Kampı’na götürüldü ve kamptaki Hira Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 

Cenaze törenine katılanlar işgal güçlerinin cinayetlerini kınayan ve şehitlerin intikamının alınması için işgal güçlerine yönelik direniş eylemlerinin artırılmasını talep eden sloganlar attılar.
 

El-Bayiz, dün Ramallah’ın kuzeyindeki Ümmü Safa köyünde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında gerçek mermiyle başından vurularak şehit olmuştu.
 

Bu arada, 23’ü Temmuz’un ilk üç haftasında olmak üzere yılbaşından bu yana 209 Filistinlinin şehit olduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar