BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde bugün (21 Temmuz Cuma) Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda bir genç şehit oldu. 

Görüntülenme: 402 Tarih: 21 Temmuz 2023 14:23
BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Ramallah’ın kuzeybatısındaki Ümmü Safa köyünde bugün öğle saatlerinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda 17 yaşındaki Muhammed Fuat El-Bayiz şehit oldu ve bir başka genç de ağır yaralandı.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, başından ve karnından ağır yaralanan iki gencin hastaneye kaldırıldığını ve gerçek mermiyle başından vurulan gencin şehit olduğunu açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin gerçek mermilerle ateş açmanın yanı sıra çok sayıda ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 

Ümmü Safa köyü sakinleri Yahudi yerleşimcilerin iki hafta önce kurdukları yerleşim alanını geçen hafta Cuma günü sökmeyi başarmıştı.
 

Köyün haftalardır Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı, işgal güçleri himayesinde hareket eden yerleşimcilerin Filistinlilerin evlerini ve araçlarını kundakladıkları, evlere ve iş yerlerine doğru ateş açtıkları bildirildi.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), El-Celzun Kampı sakinlerinden 17 yaşındaki Muhammed Fuat Ata El-Bayiz’in şehit olduğunu duyurdu ve işgal güçlerinin cinayetlerinin Filistin halkının direniş ateşini söndüremeyeceğini ifade etti.
 

Öte yandan, El-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde bugün öğle saatlerinde yaşanan çatışmalarda biri el yapımı patlayıcıyla olmak üzere işgalci 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar