SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ GENÇLERİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (20 Temmuz Perşembe) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek Filistinli birçok genci gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 307 Tarih: 20 Temmuz 2023 16:59
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ GENÇLERİ ESİR ALDI

Beytlahim, Selfit ve Cenin’de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Kudüs’te 8 kişinin işgal güçlerince gözaltına alındığı bildirildi.
 

İşgal güçleri Beytlahim vilayetinde Ahmed İbrahim Diriyye ve Emced Ahmed Sevabite’yi Beyt Feccar beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Beytlahim’de ayrıca El-Ubeydiyye beldesinden Eşref Cemal Ebu Serhan ile Ayide Kampı’ndan Ahmed Velid Şerara’yı gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin Beytlahim’e düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı, işgal askerlerinin Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri Nablus’ta Leys Şurbaci adlı genci gözaltına alırken, Yusuf’un Kabri bölgesine baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcileri koruyan işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda bir genç şehit oldu.
 

İşgal güçleri bu sabah El-Halil’deki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi’nde bıçaklama eylemi gerçekleştirmeyi planladığı iddiasıyla Filistinli bir genci gözaltına aldı.
 

Selfit’tin batısındaki Karavetu Beni Hassan beldesi girişinde ve Cenin’in güneyindeki Caba’ beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal güçlerinin Kudüs’ün Silvan beldesinde ve Es-Savane Mahallesi’nde 8 kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar