İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN SUYUNU DA GASP EDİYOR

İşgal altındaki Filistin topraklarında hava sıcaklıklarının artması ve işgal rejimi su şirketi Mekorot’un Yahudi yerleşkelerine daha çok su vermek için El-Halil ve Beytlahim vilayetlerine verdiği su miktarını azaltması her iki vilayette de krize yol açtı. 

Görüntülenme: 302 Tarih: 20 Temmuz 2023 14:07
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN SUYUNU DA GASP EDİYOR

İsrailli şirketin Filistinlilere vermediği suyun Batı Şeria’daki su kaynaklarından elde edilen ve Filistinlilerden çalınıp yine Filistinlilere satılan su olması tepkileri artırıyor.
 

İşgal rejimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasında imzalanan Oslo Anlaşması, işgal altındaki topraklarda su kaynakları üzerindeki tasarruf hakkını işgalcilere veriyor.
 

Filistin Su İdaresi, İsrailli şirketin El-Halil ve Beytlahim’e verdiği su miktarında kesinti yapmayı sürdürmesi halinde her iki vilayette yaşayanların hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde hakları olan su miktarını alamayacaklarını bildirdi.
 

İsrailli şirketin El-Halil ve Beytlahim’e verdiği su miktarını azaltmasının teknik bir sebebi olmadığını ve su şebekesinde herhangi bir arıza bulunmadığını belirten Filistin Su İdaresi, işgal rejiminin ve su şirketi Mekorot’un Filistinlilere yönelik ırkçı ayrımcılık yaptığına dikkat çekti.
 

Filistin Su İdaresi Başkanı Mazin Ğuneym, işgal rejimi su şirketinin çoğu El-Halil ve Beytlahim vilayetlerinin payından olmak üzere Filistinlilere verdiği suyu toplam 10 bin metreküp azalttığını açıkladı.
 

Beytlahim Belediye Başkanı Hanna Hananiya da su krizinin eski olduğunu ve 1993’te Oslo Anlaşması’nın imzalanmasından bu yana devam ettiğini, işgal rejimi su şirketinin yeni kesintisinin krizi daha da derinleştirdiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar