SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN TARIM ARAZİLERİNE ATIK SU BOŞALTTI

Fanatik Yahudi yerleşimciler bu sabah (15 Temmuz Cumartesi) Batı Şeria’nın güneyinde yer alan Beytlahim kentinin batısındaki Nahhalin beldesinde Filistinlilere ait tarım arazilerine atık su boşalttı. 

Görüntülenme: 297 Tarih: 16 Temmuz 2023 15:40
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN TARIM ARAZİLERİNE ATIK SU BOŞALTTI

Beytlahim’deki Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti Sekreteri Hasan Bericiyye, Nahhalin, Vadi Fukin ve Husan beldeleri arazileri üzerinde kurulu Beitar Illit Yahudi Yerleşkesi sakini yerleşimcilerin Ayn Faris bölgesinde Filistinlilere ait tarım arazilerine atık su boşalttıklarını söyledi.
 

Su kaynağına sahip bölgede çeşitli tarım ürünlerinin ekili olduğunu bildiren Bericiyye, Beitar Illit Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin kasıtlı olarak söz konusu bölgeye devamlı atık su boşalttıklarını ve çevreyi kirlettiklerini ifade etti.
 

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler 2023 yılının ilk yarısında Batı Şeria ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik 4073 ihlale imza attı.
 

Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Direniş Heyeti’nin raporuna göre Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin ihlallerinin doğrudan saldırı ve yaralama, arazi tahribi, ağaç sökme, mülk gaspı, yol kapatma ve barikat kurma şeklinde gerçekleştiği kaydedildi.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs’te terör estirerek Filistinlilere, evlerine ve araçlarına saldırıyor, tarım arazilerine ve ürünlerine zarar veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar