SİYONİSTLERİN BATI ŞERİA'NIN C BÖLGESİNDE YENİ GASP PLANI İFŞA OLDU

Siyonistlere ait Yedioth Ahronoth gazetesi, aşırı siyonist ve ırkçı Netanyahu hükümetinin aşırı ırkçı ortaklarından olan Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yer alan ve "C" kategorisinde sayılan bölgelerinde Filistinlilere ait arazilere el koymak için bir plan yaptığını haber verdi. 

Görüntülenme: 380 Tarih: 15 Temmuz 2023 19:01
SİYONİSTLERİN BATI ŞERİA'NIN C BÖLGESİNDE YENİ GASP PLANI İFŞA OLDU

Haberde Smotrich'in C kategorisindeki bölgelerde yaşayan Filistinlilere ait arazilerin gaspı için bu bölgedeki işgal güçlerinin önceliklerinde değişiklikler yapılması amacıyla sözde sivil yönetimle ve ordu yetkilileriyle bir toplantı düzenlediği belirtildi.

Gazetenin haberine göre toplantıda yeni dönemde, işgal rejimi tarafından C bölgesinde "yasa dışı" olarak nitelendirilen evlerin yıkılmasına daha çok ağırlık verilmesi yönünde görüşlerin öne çıktığına dikkat çekildi. İşgal rejimi bu bölgede yaşayan Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediğinden, 1967 öncesinde yapılan evlerin de yenilenmesine müsaade edilmediğinden Filistinlilere ait evlerin çoğu "yasa dışı" olarak nitelendiriliyor. Oysa asıl yasa dışı olan işgalci siyonistlerin buradaki varlığı ve bu topraklar üzerinde haksız bir şekilde hüküm sürmeleri. Tüm BM kararlarına göre siyonistlerin buradaki varlığı işgal ve gayri meşru olarak tanımlanıyor. 

Filistin davasına ihanetlerle dolu Oslo Süreci'nde imzalanan anlaşmalarda Filistin'in Batı Şeria toprakları üç kategoriye ayrıldı. Bunlardan A kategorisine giren bölgeler hem idari yönden hem de güvenlik yönünden Filistin Yönetimi'ne bağlı sayılıyor. Ancak bu kategoriye giren topraklar Batı Şeria topraklarının sadece %18'ini oluşturuyor. B kategorisine giren bölgeler ise idari yönden Filistin Yönetimi'ne, güvenlik yönünden işgal güçlerine bağlı kabul ediliyor ve bu kategoriye girenler de Batı Şeria bölgesinin %21'lik kısmını oluşturuyor. C kategorisine girenler ise hem idari yönden hem de güvenlik yönünden işgal güçlerine bağlı sayılıyor. Bu kategorideki topraklar ise Batı Şeria'nın %60'ını oluşturuyor. İşgal rejimi bu bölgede yaşayan Filistinlilerin yeni inşaatlar yapmasını engellediği gibi keyfi bir şekilde sürekli arazilerine de el koyuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar