İŞGALCİ İSRAİL KUDÜSLÜ ESİR ÇOCUĞUN EVİNİ YIKACAK

Siyonist işgal rejimi, 13 Şubat 2023 tarihinde işgal altındaki Kudüs sınırları içinde yer alan Şuafat askeri kontrol noktasında eylem teşebbüsünde bulunduğunu ileri sürdüğü Kudüslü bir çocuğun ailesinin evini, toplu cezalandırma politikası çerçevesinde yıkmayı planladığını açıkladı.  

Görüntülenme: 421 Tarih: 15 Temmuz 2023 14:29
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜSLÜ ESİR ÇOCUĞUN EVİNİ YIKACAK

İşgal ordusunun resmi sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, sözde İç Cephe Komutanlığı'nın Şuafat Mülteci Kampı ahalisinden olan 13 yaşındaki Muhammed Zilbani'nin ailesinin evini yıkma talimatını imzaladığını söyledi. 

İşgal yetkililerinin açıklamalarına göre adı geçen çocuk bir işgalci askeri bıçaklama teşebbüsünde bulundu. Bunun üzerine diğer bir işgalci asker ona ateş etti. Ancak mermiler başka bir işgalci askere isabet etti ve o da olay yerinde hayatını kaybetti. 

İşgal rejimi herhangi bir Filistinliyi eylem düzenlemekle veya eyleme teşebbüs etmekle itham ettiği zaman onun bütün aile efradını suçlu kabul ediyor ve evlerini yıkmak suretiyle toplu cezalandırma yapıyor. 

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından son yayınlanan rapora göre bu yılın başından itibaren toplu cezalandırma uygulaması çerçevesinde yıkılan, esir ve şehit ailelerine ait evlerin sayısının 14'ü bulduğu bilgisi verildi. Ceza amaçlı yıkılan evlerin sayısı 2022 yılında toplamda 22'yi, 2021 yılında ise 3'ü bulmuştu. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar