SİYONİST ORDUDA İSYAN

Siyonistlere ait Kan isimli yayın kurumunun bugün (14 Temmuz Cuma) yayınladığı haberde, işgal ordusunda ihtiyat subayı olarak görev yapan yüzlerce doktor ve psikoloğun işgal hükümetinin yargı reformu paketini protesto amacıyla askeri hizmetlerini durdurduklarını açıkladı.  

Görüntülenme: 354 Tarih: 15 Temmuz 2023 11:10
SİYONİST ORDUDA İSYAN

Siyonistlere ait adı geçen kanalın yayınladığı habere göre ihtiyat subayı doktorlar bu konudaki kararlarını Askeri Tıp Kulübü'ne bir mektupla bildirdiler. Kulübün de ordu komutanlarının durumdan bir an önce haberdar olmaları için mektubu askeri yetkililere ilettiği belirtildi. 

Askeri Tıp Kulübü, aşırı ırkçı Netanyahu hükümetine askeri tıp mekanizmasının dönüşü olmayan zararlara maruz kalmaması için yargı reformu paketinden vazgeçmesi çağrısında bulundu. 

Siyonistlere ait Kanal 12 isimli tv kanalı da dün akşam yayınladığı haberde, Sağlık Sendikası'nın koalisyon hükümetinin yargı reformuyla ilgili paketinde son aşamaya gelmesi durumunda sağlık alanındaki hizmetlerini tamamen durduracağı ve olağanüstü durum ilan edeceği yönünde açıklamada bulunduğuna dikkat çekmişti. 

İşgal parlamentosu niteliğindeki Knesset birkaç gün önce, işgal rejiminin sözde Yüksek Mahkemesi'nin hükümete müdahalede bulunmasına sınırlama getirilmesine dair yasa teklifine onay vermişti. Bu yasa teklifi işgal rejiminin siyasi çevrelerinde geniş çaplı tartışmalara ve protesto eylemlerine neden olan yargı reformu paketinin içinde yer alıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar