FİLİSTİN GENÇLİĞİ ULUSAL KONFERANSI BEYRUT'TA TOPLANDI

Filistin Gençliği Ulusal Konferansı bugün (14 Temmuz Cuma) sabah Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta faaliyetlerini başlattı. Açılışa Filistin davasının önde gelen şahsiyetleri, direniş hareketlerinin ileri gelen temsilcileri, gençlik örgütlerinin temsilcileri, basın mensuplarından ve etkili şahsiyetlerden birçok kişi iştirak etti.  

Görüntülenme: 380 Tarih: 15 Temmuz 2023 18:23
FİLİSTİN GENÇLİĞİ ULUSAL KONFERANSI BEYRUT'TA TOPLANDI

Konferansın Yurtdışındaki Filistinli Gençler Ağı tarafından organize edildiği bildirildi. 

Konferansın açılış programında Lübnan Kültür Bakanlığı adına milletvekili Ziyad Beydun bir konuşma yaptı ve bu konferansın önemli bir şekilde yankı bulacağını, bunun tesirinin işgal altındaki Filistin topraklarında da görüleceğini dile getirdi. 

Beydun, Filistin'in bir pusula konumunda olacağını ve Lübnan'ın güneyinin işgalden kurtarılmasından sonra Filistin toprakları da işgalden kurtarılıncaya kadar yürüyüşün devam edeceğini dile getirdi. 

Filistinli düşünür ve yazar Münir Şefik de yaptığı konuşmada siyonist işgale karşı mücadelenin yeni bir döneme girdiğine, bu dönemde işgalci siyonistin gerileme, direnişin ise gelişme sürecinde olduğunu ifade etti. 

Şefik, işgal ordusunun bu sıralarda tarihinin en büyük moral kaybıyla karşı karşıya olduğunu, siyonist işgal yönetiminin de kendi içinde bölünme ve dağılma yaşadığını vurguladı. 

Şefik, Filistin gençliğinin bugün işgale karşı direnişin ağırlık merkezini oluşturduğuna dikkat çekerek gençlerin ortaya koyacağı mücadelenin büyük önem taşıdığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar