İZZET ER-REŞAK'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı hedef alan Yahudileştirme faaliyetlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınların Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrılarını yoğunlaştırmayı, baskınlara ve işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’daki bakım ve onarım çalışmalarını 11 gündür geciktirmesine kararlı bir şekilde karşı çıkmayı gerektirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 348 Tarih: 16 Temmuz 2023 09:42
İZZET ER-REŞAK'TAN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Er-Reşak, Filistin Enformasyon Merkezi tarafından takip edilen açıklamalarında, Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüslülerin evlerine el konulması olaylarının tekrarlanmaması için Filistinlilerin acilen ne yapmaları gerekirse yapmalarını ve Kudüslü önde gelen şahsiyetlere destek olmalarını istedi.
 

Kudüs’e yönelik tehlikenin boyutuna dikkat çeken Er-Reşak, işgal rejiminin Filistinlilerin evlerini ve işyerlerini hedef alan yıkımlarla birlikte Kudüs’te yeni bir Yahudi yerleşkesi inşa etmeyi planladığını ifade etti.
 

Er-Reşak, işgal rejiminin Kudüslülerin ev ve işyeri inşa etmelerine izin vermediğini, ayrıca Kudüs’ün güneydoğusundaki Beyt Safafa beldesi arazileri üzerinde büyük bir Yahudi yerleşkesi inşa etmek istediğini kaydetti.
 

İşgal yönetiminin Gilo ve Pisgat Ze’ev Yahudi yerleşkelerinde binlerce yeni konut inşa edilmesi projesini de onayladığına işaret eden Er-Reşak, bu projelerin Filistinlilerin birlik ve bütünlük içinde direnişi desteklemelerini ve Kudüslülerin yanında olmalarını gerektirdiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar