TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'UN KÖYLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (15 Temmuz Cumartesi) erken saatlerde Nablus vilayetinin çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken, Batı Şeria’nın Tulkerem kentinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında silahlı çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 343 Tarih: 15 Temmuz 2023 18:54
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ NABLUS'UN KÖYLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah Nablus’un güneyindeki Kefer Kalil beldesine baskın düzenledi. Baskın sırasında belde sakini gençlerle işgal ordusu askerleri arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Nablus’a bağlı Asker beldesinin bazı mahallelerine ve El-Mesakin Caddesi bölgesine baskın düzenlediği, Filistinlilerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığı, çatışmaların Asker Kampı hizasındaki ana caddede yoğunlaştığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin baskınlarının Nablus’un güneyindeki ve doğusundaki Madma, Azmut, Rucit, Salim ve Kusin köylerine kadar ulaştığı, baskınlar sırasında gözaltına alınan olmadığı bildirildi.
 

Tulkerem kentinde ise Nuru Şems Kampı’na baskın düzenlemeye çalışan işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri neredeyse her gün gece geç saatlerde ya da sabah erken saatlerde insanlar uykudayken Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yapıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar