OCHA İŞGALCİ İSRAİL'İN ZULMÜNÜ RAPORLAŞTIRDI

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Filistin temsilciliği İsrail işgal yönetiminin Filistin'in işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria bölgelerinde 20 günlük süre içerisinde Filistinlilere ait 38 binayı yıktığını veya gasp ettiğini bunlardan 14'ünün ev olarak kullanıldığını duyurdu. Binaların genellikle inşaat ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi.  

Görüntülenme: 372 Tarih: 13 Temmuz 2023 03:28
OCHA İŞGALCİ İSRAİL'İN ZULMÜNÜ RAPORLAŞTIRDI

OCHA'nın 13 Haziran-4 Temmuz 2023 arasını kapsayan dönemsel raporuna göre işgal güçlerinin yaptığı yıkımlar 22'si çocuk olmak üzere 48 Filistinliyi göçe zorlarken 8 bin Filistinlinin de yaşam tarzlarına bir şekilde zarar verdi. 

Raporda yıkılan 23 binanın Batı Şeria'nın C kategorisine giren kısımlarında, bunlardan 6'sının Tubas vilayetindeki Hammamatu'l-Malih ve Aynu'l-Hilve bölgelerinde yer aldığı ve haklarında daha önce yıkım kararı verildiği,  diğer 15 binanın ise Kudüs'te yıkıldığı belirtildi. 

Rapora göre işgal rejiminin ceza amaçlı olarak bu yılın başından itibaren yıktığı ev sayısı ise 14'e ulaştı. Ceza amaçlı yıkılan evlerin sayısı 2022 yılında toplamda 22'yi, 2021 yılında ise 3'ü bulmuştu. Ceza amaçlı yıkılan evler, bir kişinin eylem düzenlemesi durumunda onun ailesinin cezalandırılması amacıyla yıkılan evlerden oluşuyor. Ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıkılan binalar bunların dışında kalıyor. 

Raporda ceza amaçlı yıkımların işgal yönetiminin Filistinlilere yönelik toplu cezalandırma yöntemlerinden biri olduğuna dikkat çekildi.

Rapora göre, zikredilen 20 günlük süre içinde işgal güçlerinin tutukladığı Filistinli sayısı ise 1310'u buldu. Bunların en az 103'ü çocuklardan oluşuyor. 105 kişi de gerçek mermilerle yaralandı. 

İşgal rejiminin gerilla gücü görevi gören sözde sivil yahudi yerleşimcilerin söz konusu dönem içinde yaraladığı Filistinli sayısı ise 19 oldu. Yerleşimciler 20-24 Haziran arasındaki dört günlük süre içinde, Filistinlilerin mülklerine ve ürünlerine zarar vermek için arka arkaya 46 saldırı gerçekleştirdiler. Bu saldırılar genellikle Batı Şeria'nın kuzey ve orta kesiminde gerçekleştirildi. 

Gazze bölgesinde ise söz konusu dönemde işgal güçleri, sınır telleri civarında veya deniz tarafından Filistinlilere yönelik 21 farklı vakitte saldırı gerçekleştirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar