DİRENİŞ GRUPLARINDAN MAHMUD ABBAS'A ÇAĞRI

Filistin'deki 8 direniş hareketi bugün (11 Temmuz Salı) Mahmud Abbas yönetiminden siyasi tutukluların tümünün derhal serbest bırakılmasını isteyen bir ortak bildiri yayınladı. Bildiride Filistin direnişinin liderlerinin, mensuplarının ve özgürleştirilmiş eski esirlerin tamamen siyasi sebeplerle hapiste tutulmalarının hukuka ve ulusal uzlaşmaya aykırı olduğuna dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 328 Tarih: 12 Temmuz 2023 17:20
DİRENİŞ GRUPLARINDAN MAHMUD ABBAS'A ÇAĞRI

8 direniş hareketi yayınladıkları ortak bildiride Mahmud Abbas yönetiminden tüm siyasi tutukluların derhal ve şartsız bir şekilde serbest bırakılmasını istedi. 

Bildiride; "Bu bildiriye imza atan direniş hareketleri, Batı Şeria bölgesindeki Filistin direnişinin liderlerini, mensuplarını ve özgürleştirilmiş eski esirleri hedef alan siyasi tutuklamaları genel ve özel anlamda reddettiğini ortaya koymaktadır. Bunu hukukun tehlikeli bir şekilde ihlali ve ulusal uzlaşmanın da tamamen dışında bir uygulama olarak görmektedir. Bu yüzden Filistin Yönetimi'nden ve güvenlik organlarından Filistin halkı ve ulusal organları tarafından kesin bir şekilde reddedilen bu politikaya son vermesini ve tüm siyasi tutukluları derhal serbest bırakmasını istemektedir." ifadelerine yer verildi. 

Bildiriye İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin İslami Cihad Hareketi, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Ulusal Girişim Hareketi, Filistin Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı Öncüleri Teşkilatı (Saika), Filistin Demokratik Birliği (Fida) ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi - Genel Komutanlık isimli direniş hareketleri imza attı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar