SİYONİST İŞGALCİLER SUB LEBEN AİLESİNİN EVİNE EL KOYDU

İşgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir kısmında yer alan Akabetu'l-Halidiyye Mahallesi'nde işgal polisi tarafından zorla tahliye edilen ve Sub Leben Ailesi'ne ait olan eve bugün (11 Temmuz Salı) sabah saatlerinden itibaren yahudi yerleşimcilerin el koyduğu haber verildi. İşgal polisleri ailenin evini zorla gasp etmiş, aile efradını şiddete başvurarak evden çıkmaya zorlamış, aileyle dayanışma içine girenleri de gözaltına almışlardı.  

Görüntülenme: 414 Tarih: 12 Temmuz 2023 01:02
SİYONİST İŞGALCİLER SUB LEBEN AİLESİNİN EVİNE EL KOYDU

İşgalci siyonistlerin söz konusu aileye eziyet ve baskı uygulamaları işgalcilerin tarihi Kudüs şehrini 1967'de işgal etmeleriyle birlikte başlamıştı. Ancak aile, haklarından vazgeçmeyerek işgalci siyonistlerin baskılarına direnmişti. Birkaç yıl önce işgalci gasıplar evin üst kısmına ve diğer bir bölümüne el koymuşlardı. Bunun üzerine aile, etrafı yerleşimci teröristler tarafından kuşatılan evlerinin orta katında ikamet etmeye devam etti. En sonunda işgal polisi aileyi buradan da tamamen çıkardı ve yahudi yerleşimcilerin bütün evi ele geçirmelerine fırsat tanıdı. 

Evde ikamet edenlerden Ahmed Sub Leben, içine süs ağacının dikili olduğu bir saksıyı kucağında taşırken yaptığı açıklamada; "Ailemin bu sabah evinden zorla çıkarılmasından sonra bizim aile olarak evden kurtarabildiğimiz tek şey işte bu saksı oldu.İçindeki ağaç da oğlum Mustafa'yla yaşıttır. Onun doğduğu zaman dikmiştik ve bugün 17 yaşındadır. Evden yanımızda bir hatıra olsun diye götürüyoruz ve inşallah evimize yine geri döneceğiz." diye konuştu.

İşgalci siyonistlerin aileye evi terk etmeleri için tanıdığı süre geçtiğimiz pazar günü dolmuştu. Ailenin evi terk etmemekte direnmesi üzerine işgalci siyonist rejim güvenlik güçlerini göndererek zorla ve icbar yoluyla aileyi çıkarıp evi tahliye etti, sonra yerleşimci teröristlerin eve el koymalarına imkan tanıdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar