SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BARIŞÇIL GÖSTERİLERE SALDIRDI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde siyonist işgal rejiminin ırkçı amaçlarla sürdürdüğü yahudileştirme ve arazi gaspı politikalarına karşı her cuma günü haftalık olarak düzenlenen protesto eylemlerine ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması yine muhtelif bölgelerde çatışmalara neden oldu. İşgal güçlerinin saldırıları sonucu birçok kişi yaralandı ve atılan gaz bombalarından zarar gördü. 

Görüntülenme: 433 Tarih: 08 Temmuz 2023 09:24
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA BARIŞÇIL GÖSTERİLERE SALDIRDI

Nablus'un kuzeydoğusunda yer alan Burka kasabasında, yahudi yerleşimcilerin 2005 yılında tahliye edilen Homish adlı kaçak yerleşim merkezine geri dönmelerini protesto amacıyla düzenlenen gösteriye katılanlara işgal güçleri tarafından saldırı düzenlendi. 

Batı Şeria bölgesinin kuzey kesimindeki yahudileştirme dosyasından sorumlu Gassan Dağlas'ın yaptığı açıklamaya göre işgal güçleri gösteriye katılanlara gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı zehirli gaz bombalarıyla saldırıda bulundular. Çok sayıda kişi etrafa yayılan zehirli gazdan zarar gördüğü gibi atılan bombaların çıkardığı yangın yüzünden de bazı ağaçlar yandı. 

Burka'daki gösteriye Filistin halkıyla dayanışma içindeki yabancı aktivistlerin de katıldığı belirtildi. Aktivistler, Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle ve tamamen kaçak yollarla El-Kubeybat Tepesi üzerine inşa edilen Homish yerleşim merkezinin tamamen tahliye edilmesini ve kurulan binaların tasfiye edilmesini istiyor. Netanyahu'nun ırkçı hükümeti bu yerleşim merkezine yerleşimcilerin geri dönmesine izin verilmesine dair bir karar çıkarmıştı. Yahudi yerleşimciler buranın tahliye edildiği dönemde de buradaki binaları sözde dini eğitim amaçlı faaliyetlerinde kullanıyorlardı. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu 5 Filistinli yaralandı. 

İşgal güçlerinin burada da göstericilere gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı zehirli gaz bombalarıyla saldırdıkları bilgisi verildi. Saldırıda 5 kişinin gerçek mermiyle yaralandığı, onlarca kişinin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi. Bu kasabada Filistinlilerin arazilerinin zorla gasp edilmesine ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı her hafta cuma günü gösteri düzenleniyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar